„GE ADDITIVE” OFERA 400 DE IMPRIMANTE 3D PENTRU SCOLI SI UNIVERSITATI

Programul de educatie al General Electric Additive va ajunge la 180.000 de elevi inca din acest an. Scopul programului este de a investi, in urmatorii cinci ani, a 10 milioane USD pentru educatie in intreaga lume, punand la indemana elevilor tehnologia de fabricare prin aditie.

Din cele 10 milioane, GE a directionat opt ​​milioane de dolari pentru furnizarea de imprimante 3D pe baza de metal catre colegii si universitati, iar restul de 2 milioane vor oferi imprimante 3D de birou pentru scoli primare si secundare.

Dupa lansarea programului la inceputul anului 2017, compania a primit un raspuns entuziast din partea a peste 750 de aplicanti din intreaga lume, iar specialistii GE au evalua cererile si au decis care sunt cele 400 de scoli si opt universitati ce vor primi imprimantele.

Pana la sfarsitul anului, primele 2 scolile alese vor primi cate un pachet de imprimante 3D de birou pe baza de polimer. Aceasta include o imprimanta Polar 3D, un abonament la programul STEAMtrax al companiei si o imprimanta XYZprinting. In plus, toti aplicantii primesc 12 role de filament si “Tinkering with turbines (unul din kiturile modulului STEAMtrax de la GE). De asemenea, GE va trimite imprimante Concept Laser Mlab cusing 100R metal catre opt colegii si universitati, o astfel de masina costand aproximativ 250.000 de dolari.

DE CE OFERA GE IMPRIMATE 3D GRATIS?

Daca va intrebati de ce GE ofera imprimante scumpe, Mohammad Ehteshami, vicepresedinte al GE Additive, explica:

 “Productia de aditivi si imprimarea 3D revolutioneaza modul in care ne gandim la proiectarea si fabricarea produselor. Pe viitor ne dorim un numar mare de persoane talentate care sa aiba tehnica aditiei in ADN-ul lor. Acest program educational este modul nostru de a ne sustine obiectivul. “

Desigur, este doar inceputul planurilor celor de la GE Additive. Cu patru ani ramasi din program si in paralel cu ieftinirea tehnologiei 3D putem spera la cel putin 900.000 de studenti care sa beneficiaze de o experienta reala in printarea 3D.

Pentru cadrele didactice interesate de program, urmatoarea fereastra pentru de aplicare se deschide in primul trimestru al anului 2018 si va fi anuntata din timp site-ul GE .

Educatia este doar varful iceberg-ului printarii 3D pentru GE. Planurile de viitor includ vanzarea a 10.000 de imprimante in urmatorii 10 ani si adaugarea de noi tehnologii indraznete in portofoliul sau.