Just in time implants – implanturi la timp

 

 

                Producatorul de dispozitive medicale  Stryker si-a indreptat atentia catre printarea 3D in anul 2016, in ultimul an confirmand implicarea prin incheierea de multiple parteneriate, realizand totodata si primele implanturi printate 3D. In momentul de fata compania finanteaza un proiect de cercetare in Australia, pe o durata de 5 ani, cu o valoare totala de 12.1 milioane $ AUD ce ar putea duce la un progres important in chirurgia tumorala. Acest proiect este realizat in colaborare cu Spitalul „Sf Vincent” din Melbourne, Universitatea de Tehnologie din Sidney (UTS), Universitatea RMIT si guvernul australian.Alaturi de Stryker, IMCRC(Innovative Manufacturing Cooperative Research Centre) vor investi 2,36 milioane  $ AUD.

                Scopul proiectului este sa integreze implanturile personalizate printate 3D si chirurgia robotica in tratamentul pacientilor cu afectiuni oncologice osoase.

Sursa IMCRC

„ Scopul este sa aducem tehnologia in blocul operator. In timp ce pacientilor le sunt rezecate tumorile, in sala alaturata, printam un implant personalizat care sa umple spatiul ramas in urma exciziei osului afectat”, a spus cercetatorul sef al proiectului, Profesorul Milan Brandt de la Universitatea RMIT.

                Proiectul va schimba abordarea medicilor in tratamentul cancerelor osoase. In timp ce procesele dezvoltate de cercetatorii australieni sunt noi, printarea 3D a mai fost folosita in tratarea si intelegerea patologiei oncologice osoase.

Sursa IMCRC

Profesorul Peter Choong, chirurg ortoped la spitalul Sf Vincent a spus, „ Prin combinarea tehnicilor specializate de imagistica cu printarea 3D si precizia chirurgiei asistate robotic incercam sa furnziam un implant personalizat in timp util astfel incat chirurgul sa indeparteze tumora si sa inlocuiasca partea afectata in aceeasi operatie”.

 

Sursa IMCRC: http://imcrc.org/2017/10/29/just-time-implants-set-radically-advance-tumour-surgery/